Checklista vid flytt

Är det dags för en flytt, till dit första boende, ett nytt boende eller kanske ett större boende, oavsett anledningen till flytt, är det många delar som måste kommas ihåg och för att underlätta för dig själv, är det ett smart drag att göra en checklista. Genom att pricka av allt eftersom, har du bra koll på vad som är gjort och glömmer inte något som du tycker är viktigt.

moving

Börja med att skriva ner allt du tycker är viktigt inför flytten. Behöver du anlita flytthjälp, ordna möbler eller kanske något annat av vikt, då är det bra att ha något att utgå ifrån. Du kan till och med göra flera olika checklistor. En för ditt nuvarande boende, packning av olika rum, städning, uppsägning eller flytt av el och telefon och så vidare. En annan för ditt nya boende, vad som behöver göras där innan flytt, som adressändring, flytt av olika abonnemang, kanske en tapetsering och en del inköp.

Men en utförlig lista ligger du steget före och har ordentlig koll på alla tänkbara delar som måste tas itu med. Ju utförligare ju bättre koll har du på läget.

Utstädning av ett tömt badrum:

* Badkar och dusch ska rengöras på alla sidor, även under, inuti och utanpå. Blandare, slang och golvbrunn ska rengöras och avkalkas.

* Fast inredning ska rengöras invändigt och utvändigt, även ovansida av skåp och dörrar.

* Speglar ska putsas.

* Handfatet ska rengöras på alla sidor och avkalkas vid behov. Vattenlåset ska rengöras, liksom alla böjar och krokar utvändigt på rör.

* Toaletten ska rengöras invändigt och utvändigt. Glöm inte baksidan av toaletten, kröken och eventuell vattentillförsel.

* Många badrum har utanpåliggande och synliga rör som behöver torkas av.