Skaffa en företagsmäklare

Det är inte privatpersoner som behöver en hjälp av en mäklare. Du som företag kan också behöver få kontakt med en mäklare. 

real estate building sky scrapers_328531991

En företagsmäklare har som uppgift att hitta företag att köpa och sälja. Det handlar vanligtvis om fysiska företag som har lokaler och butiker, men kan även handla om webbshoppar och internetbaserade företag.

För dig som har en affärsidé eller vill helt enkelt äga din egen pub eller klädbutik, kan en företagsmäklare hitta de som vill sälja sin lokaler och företag. Du kommer snabbare in i affärslivet och behöver inte leta lokal och starta upp ett företag helt från grunden.

Det viktiga när du letar efter en företagsmäklare är att de håller måttet. Det finns några minimikrav som varje företagsmäklare borde pricka av på en checklista varav de 3 viktigaste är:

  • F-skattesedel
  • Momsregistrerad
  • Organisationsnummer

Dessa tre sakerna bevisar att det är ett riktigt företag som gått igenom de rätta kanalerna och försöker inte lura en på något sätt. Därefter kan det handla om mer specifika krav som du själv har på din företagsmäklare. De kanske ska ha koll på en stad eller ett område, de ska ha referenser eller varit verksam visst många år. Du kanske vill ha företagsmäklaren ska marknadsföra i rätt kanaler? Alla sådana krav minskar valfriheten men säkrar att du får det du vill ha när du ska köpa eller sälja ett företag.